Un tur în Grecia magică – Peloponez – Hydra – insula măgărușilor

Kalimera, azi ne aventurăn pe insulițe, colțișoare de rai înconjurate cu mare și tradiții cu care vreau să mă împărtășesc!

Luăm feribotul spre Hydra, cunoscută și sub denumirea de micul Santorini. 

img_1185    img_1234

Construita în formă de amfiteatru, este una dintre cele mai romantice destinatii turistice din Grecia. Case traditionale din piatră, strazi inguste pavate cu piatra cubica, piete retrase, la care se adauga accesul interzis al masinilor si folosirea a 500 de magari ca mijloc de transport public, reprezinta suficiente motive pentru care Hydra si-a pastrat farmecul si atmosfera unica de-a lungul timpului. 

hydra-port-top-view-boats-sunset-island-saronic-gulf-aegean-greece-europe-cel-tours-Custom

Trebuie mentionat că numele insulei nu are nimic de-a face cu monstrul cu șapte capete din legenda grecească. În schimb, este o abreviere de la “Hydrea”, care inseamna “primavara” . 

img_1136   img_1153

Insula este populată de doar 3000 de oameni și îndrăgită de turiști datorită personalităților care au locuit aici, precum Leonard Cohen, unde și-a scrs majoritatea pieselor din acest colâișor de rai.

img_1300

img_1091
Măgărușii și caii sunt unicele mijloace de transport de pe insulă. O călătorie costă in jur de 10 euro, dar trebuie să negociați!

Defapt pentru ajunge pe insulă, puteți lua un tur excursional pe toată ziua, eu l-am luat din Nafplio. Totul  m-a costat 35 eur și turul include 2 insule cu staționare pe fiecare câte 3 ore jumate. Feribotul porneste din Tolo, stațiune port din preajma orașului Nafplio la care puteți ajunge cu autocarul (20 de minute distanță).

img_1266

img_1320

img_1244    img_1204

Ne vedeme pe Spetses, al 3-lea articol din seria „Un tur în Grecia magică – Peloponez (partea 3)!

Pentru detalii de vacanță apelați la Meteora Tur!

 

 

Leave a comment