Un tur în Grecia magică – Peloponez (partea 1)


img_0880      img_1871

În Grecia, simţi dorinţa să te scalzi în cer. Vrei să-ţi dai jos hainele, să alergi şi să faci o săritura direct în marea cristalină. Muntele și marea se întâlnesc aici sub muzica miresmelor de măslini, portocale și struguri.

Toţi cei care ajung aici sunt fermecaţi de această ţară binecuvantată. Grecia este leagănul civilizaţiei europene – un clişeu care însă exprimă un adevăr ce merită să fie redescoperit cu fiecare ocazie. Atena, Corint şi Sparta nu sunt doar mituri, ci oraşe măreţe care şi-au atins supremaţia.

 În Grecia de astăzi mănăstirile par că fac parte din stâncile pe care sunt cocoţate, siesta de trei ore este lege, iar dansul pe mese este un ritual.

             img_0847       img_0876

Grecii antici credeau că lumea e condusă de mai mulţi zei, fiecare dintre ei având istoria şi însuşirile lui. Muntele Olimp era locul de unde aceştia conduceau lumea, iar legenda spune că Atena şi Poseidon au fost cei doi zei care au binecuvântat capitala Greciei. Poseidon i-a oferit darul apei, iar măslinul plantat de Atena a câştigat favorurile celorlalţi zei.  Vreau să mă oporesc la Poseidon, și anume la Nafplion, fiul acestuia.
Vara aceasta am avut oportunitatea să hoinăresc meleagul acestuia. Nafplion sau Nafplio este un oraș frumos în Peloponezul de est în Grecia continentală, la doar 2 ore cu mașina de Atena, aproape de situri arheologice importante, cum ar fi Micene si Epidaur. 

Nafplio a fost prima capitala a Greciei independente. Acesta este motivul pentru multele atracții istorice ce pot fi văzute în oraș, inclusiv Palamidi Fortress și Castelul Bourtzi. În afară de obiective turistice interesante, multe plaje frumoase, preferata mea a fost plaja Arvanitia. Pentru a ajunge la ea trebbuia sa parcurgem un drum pitoresc împânziot de cactuși, flori, miresme de mare, măslini și desigur mmuulte pisici care să tolăneau la soare.

img_0724
View spre Castelul Bourtzi
img_0478
View din Palamidi Fortress

Palamidi este cel mai înalt punct din Nafplio, pentru a ajunge în castel e necesar de parcurs 999 de trepte, dar defapt sunt 867 🙂 

În Peloponez simti adevarata Grecie, cu taverne tradiționale, oameni și istotii interesante, legende care te așteaptă la fiecare colț și la sigur bucate delicioase. Ești departe de zgomutul urban și atît de aproape de natură.  

Nafplio este ca un muzeu viu, un oras încarcat de legende și istorie, cu straduțe înguste ți clădiri vechi, cu balcoane acoperite cu muscate si boungainvillea, magazine, taverne si cafenele. Este orașul ușilor colorate și motoretelor din epoca antică 🙂 Este orașul unde oamenii savurează viața pe deplin și unde dacă nu ai te-ai scaldat de cel puâin 100 de ori pe sezon, nu te consideri un adevărat elen. este orașul cactușilor și pisicilor, orașul care așteaptă să fie descoperit chiar de TINE.

Formula e simplă: avionul spre Atena și 2 ore spre Nafplio, poți închiria o maâină sau lua autobuzul de la gară. Vei rămâne surprins de ceea ce vei vedea, așa cum am fost surprinsă și eu.

            img_0765    img_0576

img_1063    img_1071

 

img_0919
Fruct de cactus, aprpo e comestibil și e destul de interesant la gust, aveâi grijă să scoateți toți spinii. Recomandat e sa cumpărați din magazin, decât să îl curățiți singur!

Primii de la care am auzit despre acest tărâm magic sunt cei de la Meteora Tur care mi-au facut o vacanță de neuitat. Dar cred că pozele vorbesc de la sine.

img_1014_facetune_29-08-2018-12-10-12

img_0603   img_1068

img_1712   img_1061

Dacă ați ajuns până aici, vreau să vă mulțumesc :*

Cu drag , 

Ana-Maria

P.S. Vă aștept în articolul următor despre experiența mea din Grecia ^_^

 

Leave a comment